Imprezowe snacki z tortilli, sera i szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Posmarować placki ketchupem. Następnie ułożyć na nich szynkę, sałatę, ser, plastry pomidora i cebulę.
Zwinąć placek z zawartością i wbijamy wykałaczki a następnie pokroić w grube plastry.
2.Ubić jajka z odrobiną soli. Dodać mąkę, wlać mleko. Dokładnie wymieszać i sprawdzić, czy ciasto ma dobrą konsystencję. Ciasto powinno być nieco gęstsze niż na tradycyjne naleśniki. Dodać przyprawy oraz majonez i wymieszać.
3.Rozgrzać olej na głębszej patelni. I po kolei maczamy rollsy w cieście naleśnikowym, później w płatkach i smażymy na złocisty kolor.
Porady
Snacki możemy podać z barszczykiem czerwonym lub sosem czosnkowym.
Komentarze