Tortilla z młodą kapustą i innymi warzywami.

4.5 (182 ocen)

  • 60 min

Smaczna i zdrowa przekąska.

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto:
    2 szklanki mąki pszennej
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    ciepła woda ( około 120 ml)

    nadzienie:
    ćwiartka młodej kapusty
    1 pomidor
    1 ogórek zielony
    kilka rzodkiewek
    sól,pieprz

    sos:
    pół szklanki jogurtu naturalnego
    2-3 łyżki majonezu
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Tortille Tortille Przystawki Tortilla

Tortilla z młodą kapustą i innymi warzywami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zagnieść,wlewając stopniowo wodę,ciasto nie może być zbyt luźne.Przykryć miską i odstawić na pół godziny.
  • 2. Ciasto podzielić na części,wałkować cienkie placki i piec na suchej,gorącej patelni z obu stron.Średnica około 20-23 cm.
  • 3. Kapustę bardzo drobno poszatkować i posolić ,odstawić na chwilę żeby zmiękła,gdy puści sok odcisnąć.
  • 4. Obrany ogórek pokroić w paski,pomidor w półplasterki a rzodkiewki w plasterki.
  • 5. Składniki sosu wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 6. Na placki tortilli nakładamy warzywa i podajemy z sosem.

Porady

Z porcji wyszło mi 6 tortilli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować