Taki torcik zrobiłam na imieniny mojej córeczki Gai. Była zachwycona. Biszkopt przełożony kremem chantilly i dekoracja.
4.5 (178 ocen)
Porady
Jeśli uznasz, że twój krem budyniowy jest zbyt rzadki i po połączeniu z bitą śmietaną będzi jeszcze rzadszy, dodaj więcej mąki jub odrobinę mąki ziemniaczanej (którą możecie rozpuścić w odrobinie zimnej wody i dodać pod koniec gotowania). Weź pod uwagę, że krem po ostudzeniu zgęstnieje! Jeśli wolisz nadziać ciasto kremem waniliowym. Zamiast cytryny dodaj wanilię lub cukier waniliowy. Przekrój wzdłuż laskę wanili, przesuwając ostrzem noża wyciągnij wszystkie nasionka, dodaj do podgrzewającego sie mleka, do mleka dodaj również skórkę z wanilii, która odda cały swój smak, wyciąganij ją w momencie gdy dodajesz mleko do ubitej masy jajecznej. Jeśli używasz cukru waniliowego dodaj go do cukru z którym ubiałaś jajka.
Komentarze