2.krem czekoladowy-Zmiksować krem w/g przepisu ze śmietanką. Posmarować cały tort.
3.Z reszty białego kremem zrobić rozetki wokół tortu. Albo przenieść nożem, już gotowe.
Na środek rozsypać czekoladę,pokrojoną obierakiem.
4.biszkopt-Ubić białka z solą, potem z cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać budynie,mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do tortownicy 27 cm.wyłożonej krążkiem papieru tylko na dole. Piec ok.30 min. w 175*. Wyjąć z piekarnika, obkroić boki, obrócić na ręcznik papierowy, zdjąć papier i odstawić do przestygnięcia. Przekroić na 3 blaty.Najlepiej upiec dzień wcześniej.
5.dżem- Dżem włożyć do garnka i rozmieszać z żelatyną.Jak napęcznieje to na wolnym ogniu roztopić i odstawić do tężenia.Potem połową posmarować dolny krążek z biszkoptu,który kładziemy do tortownicy. Resztą musu smarujemy drugi krążek biszkoptowy, który odkładamy na duży talerz.
6.Na dżemie układamy cząstki brzoskwiń.
7.Krem śmietankowy-Krem zmiksować w/g przepisu, ale nie z mlekiem tylko ze śmietanką. Na brzoskwiniach rozsmarować 3/4 kremu.Resztę zostawić na rozetki.[ Ja osobiście,cały krem przekładam do woreczka cukierniczego z ozdobną końcówką.Robię na talerzu 16 rozetek a resztę kremu wyciskam na tort. Potem rozetki przenoszę na gotowy tort.]
Komentarze