1.Białka ubić dodać cukier, zółtka, przesiane mąki z proszkiem, cappuccino oraz wode lekko wymieszać. Wlać do formyi piec ok 35minut w temp 180 stopni celcjusza.
Ostudzić i przekroić na 3 blaty.
2.W 0,5 szklanki mleka rozmieszać budynie a reszte mleka zagotować z kawą i cukrem i ugotować budyń. Ostudzić.
Masło utrzeć dodać zimny budyń utrzeć aby nie było grudek. Podzielić na 3 częsci.
Do jednej częsci dodać pokrojoną czekolade.
Galaretkę rozpuscić w 400ml wody.
3.Pierwszy blat ciasta posmarować masą z czekoladą i przykryć drugim blatem na blacie cieniutko smarujemy masą układamy delicje zalewamy tężejącą galaretke gdy galaretka zastygnie znów posmarować cienką warstwe masy i przykryć trzecim blatem. Wierzch i boki posmarować pozostałą masąi obsypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze