Tort iphone c.l - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: całość robimy 2 razy .aby powstało nam 6 krążków.
Całe jajka z cukrem miksować na całych obrotach 10 minut, zmniejszyć obroty dodać olej ,w osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko i wsypywać powoli do masy miksując na wolnych obrotach.Wlewamy masę do wysmarowanej tortownicy następnie wsadzamy do rozgrzanego piekarnika 180* przez 40-45 min. Lekko wystudzony biszkopt wykładamy z tortownicy,przekrawając go na 3 części.
2.Wykonanie: Bierzemy 2 z 6 części biszkoptu, układamy 2 biszkopty obok siebie i docinamy je tak by wyglądały jak 8 (na tacę) następnie nasączamy go,nakładamy krem i układamy na biszkopcie ananasy ,następnie 2 piętro biszkoptu również nasączamy nakładamy krem i posypujemy go rozkruszonymi waflami czekoladowymi i układamy brzoskwinie (w plasterkach) , ostatnie 2 części biszkoptu nakładamy na tort i lekko nasączamy, nakładamy krem za pomocą pistoletu (do kremów) i dekorujemy tak jak na zdjęciu lub wg uznania .
Komentarze