Terrina z serka i szynki

4.49 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Świetnie smakuje z kromką świeżego,domowego pieczywa lekka przekąska na drugie śniadanie czy lekką kolację w formie wiosennego twarożku z ogórkiem,rzodkiewką i koperkiem.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g szynki konserwowej
    500 g serka wiejskiego(wersja light)
    1 ogórek gruntowy(ze skórką)
    6 rzodkiewek
    1/2 pęczku koperku(lub szczypiorku)
    100 ml mleka
    2 płaskie łyżki żelatyny
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Terrina z serka i szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku i odstawić do całkowitego stężenia.
    Keksówkę 9/25 wyłożyć folią spożywczą,a następnie jej spód i boki obłożyć wędliną.
  • 2. Ogórki i rzodkiewki umyć i pokroić w niewielką kostkę,dobrze schłodzony serek wiejski,przelać do miski dodać do niego ogórki,rzodkiewki posiekany koperek,doprawić do smaku solą i pieprzem,wlać zimną żelatynę i dokładnie wymieszać.
  • 3. Lekko tężejącą masę przelać do keksówki wierzch serka przykryć szynką i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny(a najlepiej na całą noc)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować