Terrina twarogowa

4.93 (188 ocen)

Taka przystawka sprawdzi się nie tylko na wielkanocnym stole, ale również w ciągu całego roku. Fajny pomysł dla gości, jak i na co dzień.

Składniki:

  • 0,5 kg twarogu tłustego
    50 ml śmietany 18%
    100 g zielonego ogórka
    5-7 rzodkiewek
    50 g żółtego sera
    0,5 łyżeczki ziół dalmatyńskich
    sól, pieprz do smaku
    3 łyżeczki żelatyny
    1/3 szkl wody
    200 g szynki konserwowej w plasterkach
Wystaw ocenę:

4.93 (188 ocen)

Zobacz również:

Terrina Przystawki Szynki

Terrina twarogowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zmiksować w blenderze. Przełożyć do miski dodać śmietanę, startą na dużych oczkach rzodkiewkę, ogórki pokrojone w drobną kostkę (bez skórki), żółty ser pokrojony w kostkę i zioła dalmatyńskie. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. W ciepłej wodzie rozpuścić żelatynę wlać do twarogu i wymieszać. Foremkę wyłożyć folią spożywczą i plasterkami szynki. Przełożyć masę serową i z góry również położyć plasterki szynki. Całość szczelnie owinąć folią i włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Podać z pokrojonym szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować