Tatar z łososia

4.5 (168 ocen)

  • 60 min

Tatar dla osób, które nie jadają surowego mięsa.

  • 60 min

Składniki:

  • 1. 25 dag łososia wędzonego,
    2 małe cebule,
    2 małe ogórki kiszone lub konserwowe,
    2 łyżki oliwy,
    sok z cytryny,
    pieczarki konserwowe,
    sól, pieprz do smaku,
    1 cytryna,
    1 żółtko,
    pietruszka dekoracyjna
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Tatar z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia posiekać w drobną kostkę, dodać oliwę i sok z cytryny. Przyprawić, solą i pieprzem. Uformować kulę Przygotowaną masę przełożyć na półmisek, spłaszczyć z góry dłonią . Łyżką pośrodku zrobić zagłębienie.. W nie włożyć
    żółtko. Dookoła tatara ułożyć drobno posiekaną cebulę, ogórek oraz pieczarki. Przekąskę udekorować cząstkami cytryny i pietruszką ozdobną
    Gotową przekąskę podawać mocno schłodzoną z dodatkiem grzanek lub ciemnego pieczywa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cytryna Jajka Łosoś wędzony Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować