1. 25 dag łososia wędzonego,
2 małe cebule,
2 małe ogórki kiszone lub konserwowe,
2 łyżki oliwy,
sok z cytryny,
pieczarki konserwowe,
sól, pieprz do smaku,
1 cytryna,
1 żółtko,
pietruszka dekoracyjna
Tatar z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia posiekać w drobną kostkę, dodać oliwę i sok z cytryny. Przyprawić, solą i pieprzem. Uformować kulę Przygotowaną masę przełożyć na półmisek, spłaszczyć z góry dłonią . Łyżką pośrodku zrobić zagłębienie.. W nie włożyć
żółtko. Dookoła tatara ułożyć drobno posiekaną cebulę, ogórek oraz pieczarki. Przekąskę udekorować cząstkami cytryny i pietruszką ozdobną
Gotową przekąskę podawać mocno schłodzoną z dodatkiem grzanek lub ciemnego pieczywa
Komentarze