Tartinki bankietowe z jajem i sałatką rybną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pstrąga łososiowego,cebulę,ogórki i szczypiorek drobno siekamy. Przekładamy do miseczki,dodajemy majonez i pieprz świeżo mielony.Całość mieszamy. Dodajemy tylko pół pęczka szczypiorku,resztę zostawiamy do dekoracji
Z kromek chleba wycinamy kółka lub inne kształty jakie lubimy.
Na każdą kromeczkę wykładamy sałatkę rybną,na każdą układamy po jajku.
Marchewkę kroimy w plasterki i robimy oczka wycinając je za pomocą słomki do picia. Bużki wycinamy nożykiem a całe plastry zostawiamy na czapkę.
Oczka i bużki przyklejamy na majonez,na góre kładziemy plaster marchewki,wbijamy kołeczka,dekorujemy pozostałym szczypiorkiem,na czapkę kładziemy po listku natki pietruszki i gotowe :)
Komentarze