TARTALETKI Z KREMEM KOKOSOWYM, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI

0 (0 ocen)

  • 45 min

Mam dla Was przepis na pyszne tartaletki wypełnione lekkim kokosowym kremem z dodatkiem białej czekolady i obłożone soczystymi truskawkami, na które już powoli będzie kończył się sezon.Takie tartaletki są świetnym pomysłem zarówno na imprezę , jak i słodkości do popołudniowej kawki.

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    CIASTO:

    * mąka pszenna – 150 g
    * masło – 100 g
    * cukier puder – 1 łyżeczka
    * mleko – 1 łyżka
    * żółtko – 1 szt

    KREM:

    * mascarpone – 125 g
    * śmietana 36% – 300 ml
    * biała czekolada – 100 g
    * wiórki kokosowe – 3-4 łyżki

    DODATKOWO:

    *truskawki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tartaletki z kremem kokosowym, białą czekoladą i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Wszystkie składniki na kruche ciasto siekamy, zagniatamy, formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki.

    Schłodzone wałkujemy, wylepiamy foremki, nakłuwamy widelcem i podpiekamy ok. 18-20 minut – 200 C ( na złoto ). Studzimy.

    KREM:

    Śmietanę kremówkę ubijamy na puch, dodajemy mascarpone oraz roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę i podprażony kokos – mieszamy szpatułką do uzyskania gładkiego, delikatnego kremu.

    CAŁOŚĆ:

    Kremem napełniamy wystudzone kruche foremki,dekorujemy truskawkami i dostawiamy co najmniej na godzinę do lodówki.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kokos Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować