Tartaletki z borówkami i malinowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto
Składniki na ciasto zagnieść na jednolitą masę, zawinąć w folię spożywczą
i wstawić na 30 minut do lodówki.
2.Po tym czasie ciasto podsypać mąką, rozwałkować, wykleić wysmarowane masłem formy tartaletek. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
3.Krem malinowy
Połowę mleka zagotować z cukrem w pozostałej ilości rozrobić budyń. Gdy mleko się zagotuje wlać budyń, mieszać aż zgęstnieje. Odstawić
do wystudzenia.
4.Masło utrzeć mikserem, ciągle miksując dodawać stopniowo wystudzony budyń oraz maliny.
5.Upieczone spody tartaletek wypełnić malinowym kremem a na wierzchu ułożyć borówki. Posypać cukrem pudrem.
Komentarze