Tarta meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto drożdżowe:
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać ciepłą, stopioną margarynę lub masło, potem resztę składników i zagnieść, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Przełożyć cisto do miski, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na minimum 1 godz. do wyrośnięcia.
2.Farsz:
Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce tłuszczu, doprawić do smaku przyprawą do kurczaka, ziołami i pieprzem. Warzywa meksykańskie wyłożyć na patelnię z jedną łyżką oleju i smażyć ok. 8 minut, ostudzić. W misce wymieszać usmażonego kurczaka, warzywa i starty ser żółty.
3.Użyłam takiej mieszanki meksykańskiej.
4.Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy na tartę, podpiec ok. 10 - 15 min. w temp. 180*C. Wyłożyć farsz, posypać żółtym serem startym na tarce i piec 10 - 15 min. do rozpuszczenia sera.
Komentarze