Tarta cytrynowo-kaktusowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kusi wybornym, orzeźwiającym smakiem i wyglądem , więc nikt jej sięnie oprze. Idealnie pasuje do niej owocowy koktajl.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto kruche
    200 g mąki pszennej
    10 dag margaryny
    Żółtko
    2 łyżki gęstej śmietany
    Masa
    1,5 szklanki soku z kaktusa
    Opakowanie budyniu śmietankowego
    15 dag masła
    Cytryna
    Cukier puder

Tarta cytrynowo-kaktusowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto kruche posiekaj nożem i zagnieć. Schłodź w
    lodówce około godzinę. Następnie ciastem wyłóż tarte o śr. 26 cm.
    Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Szklankę soku zagotuj. W reszcie soku rozmieszaj budyń i wlej do
    gotującego się soku. Odstaw do wystudzenia. Miękkie masło utrzyj
    dodając budyń. Na końcu wlej sok z połowy cytryny i cukier puder i
    smaku.Masę przełóż do szprycy i dekoracyjnie wyłóż na ciasto. Udekoruj
    pozostałymi kawałkami cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy