Tarta ze szpinakiem i białą kiełbasą na puree ziemniaczanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagnieść i wykleić uprzednio nasmarowaną tłuszczem formę do tarty.
Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, chwilę przysmażyć, dodać szpinak i posiekaną papryczkę dusić aż do odparowania nadmiaru płynu. przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Kiedy lekko przestygnie dodać rozkruszony ser. Wymieszać
Spód tarty podpiec w temp 200 st ok 35 min. Wyjąć rozłożyć szpinak i ułożyć kiełbaskę na wierzchu. Posypać pokruszonym serem feta i oregano.
Zapiekać 30 min z termoobiegiem od góry. Podać z sosem czosnkowym.
Porady
Puree użyłam z tego przepisu http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/puree-z-dynia-3
Komentarze