250 g makaronu tagliatelle
300 g fileta z łososia
3 spore garści szpinaku
2 duże ząbki czosnku
1/2 szkl śmietanki kremówki
sól
świeżo zmielony pieprz
przyprawa do ryb w młynku
2 łyżki masła klarowanego
Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę. Oprószyć przyprawą do ryb. Szpinak obrać, opłukać i osuszyć. Czosnek drobno posiekać. Na większej patelni rozgrzać masło, przesmażyć rybę. Dodać szpinak z czosnkiem, smażyć kilka minut. Następnie wlać śmietankę i gotować jeszcze ok 10 minut, doprawić do smaku.
2.W międzyczasie ugotować makaron al dente, odcedzić i dodać do sosu, wymieszać.
Komentarze