Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem

4.46 (156 ocen)

Bardzo smaczny i szybki obiad.

Składniki:

  • 250 g makaronu tagliatelle
    300 g fileta z łososia
    3 spore garści szpinaku
    2 duże ząbki czosnku
    1/2 szkl śmietanki kremówki
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    przyprawa do ryb w młynku
    2 łyżki masła klarowanego
Wystaw ocenę:

4.46 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę. Oprószyć przyprawą do ryb. Szpinak obrać, opłukać i osuszyć. Czosnek drobno posiekać. Na większej patelni rozgrzać masło, przesmażyć rybę. Dodać szpinak z czosnkiem, smażyć kilka minut. Następnie wlać śmietankę i gotować jeszcze ok 10 minut, doprawić do smaku.
  • 2. W międzyczasie ugotować makaron al dente, odcedzić i dodać do sosu, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Makaron Ryby Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować