1 opakowanie (250 g) pierożków tortellini z farszem pieczarkowym
2 świeże duże ogórki
1 puszka kukurydzy konserwowej
25 dag sera żółtego w plastrach
25 dag szynki konserwowej w plastrach
1 pęczek szczypiorku
sol,pieprz
4 lyzki majonezu(można więcej w zależności od upodobań)
2 lyzki jogurtu naturalnego
Ta sałatka bardzo szybko znika ze stołu. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierożki ugotować w lekko osolonym wrzątku w/g przepisu na opakowaniu.Odcedzić.
2.Ogórki umyc,obrać,wydrążyć miąższ i pokroić w kostke. Kukurydze odcedzić z zalewy.Ser pokroić w paski,szynkę również.Szczypiorek opłukać i posiekać.
3.Wszystkie składniki połączyć ze sobą w misce ,doprawić do smaku solą i pieprzem,a następnie wymieszać z majonezem i jogurtem.Raz jeszcze wymieszać,odstawić do lodówki na 2 godziny by sałatka się przegryzła.
Komentarze