Klasyczna i pyszna wersja ciasta 3 BIT została wzbogacona o żelkowe dżdżownice spacerujące po czekoladowej ziemi :) Ciasto z taką ozdobą idealnie sprawdzi się na dziecięcym przyjęciu urodzinowym i nie tylko :)
Ciasto 3 bit na wesoło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń gotujemy wykorzystując 750 ml mleka. Odstawiamy do przestygnięcia. Następnie masło miksujemy na puszystą masę i stopniowo, łyżka po łyżce dodajemy budyń.
2.Formę wykładamy papierem lub folią. Na dnie układamy herbatniki, jeden obok drugiego. Na herbatnikach rozsmarowujemy masę krówkową i znów układamy warstwę herbatników.Następnie wykładamy krem budyniowy i układamy trzecią warstwę herbatników.
3.Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i wykładamy na wierzch ciasta. Górę posypujemy wiórkami gorzkiej czekolady. Dekorujemy żelkami- dżdżownicami.
Ciasto schładzamy przez min. 10 h w lodówce.
Komentarze