Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z miruny 300 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka 1 szkanka
jaja 2 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyzeczki
olej rzepakowy 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w panierce

Kroki postępowania

1
Rybę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym .
Krok 1 - Ryba w panierce  foto
2
Posypać przyprawą do ryb , pieprzem białym , solą czosnkową i czosnkiem niedźwiedzim .Odstawić do lodówki na 20 minut .
Krok 2 - Ryba w panierce  foto
3
Wyjąć i posypać mąką , w jajku i bułką tartą panierować .
Krok 3 - Ryba w panierce  foto
4
Smażyć na oleju rzepakowym z obu stron na złoty kolor . Podawać z ziemniakami i sałatą dowolną .
Krok 4 - Ryba w panierce  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 11.03.2017 00:20
dobra rybka
agnieszka214 10.03.2017 17:37
Lubię rybki na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak