Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z czosnkową nutką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza ok 60 dag
jajko 2 szt
czosnek 2 ząbki większe
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
sok z cytryny
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z czosnkową nutką

Filety jeśli zamrożone to rozmrażamy i osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.
Jajka roztrzepujemy i panierujemy rybę w bułce jajku i w bułce.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu razem z czosnkiem. Osączamy na papierowym ręczniku. Jeśli czosnek zacznie się bardzo rumienić wymieniamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.04.2017 07:21
wygląda bardzo smacznie
Renataj 10.03.2017 19:13
Apetyczna rybka:)
Janina 10.03.2017 16:37
Smaczna rybka;))
Bernadeta1 10.03.2017 14:32
bardzo lubię rybki
anka1988 10.03.2017 13:34
idealna, na dzisiejszy piątkowy obiad
Mniam 10.03.2017 13:01
Pyszna ryba na obiad :)
katarzynka455 10.03.2017 11:58
dziękuje baaaardzo:)))
Bożena Matuszczyk 09.03.2017 20:56
Smaczne rybka mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak