Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowo-makowo-pomarańczowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier 3/4 szklanki
banan 2 sztuki
skórka pomarańczowa 2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
mak 1/3 szklanki
jogurt naturalny 100 ml.
masło 75 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowo-makowo-pomarańczowe

Rozpuszczamy masło.

Do miski przekładamy obrane banany, za pomocą widelca rozgniatamy ,dolewamy masło, jogurt,wbijamy jajko, cukier , mieszamy.

W drugiej misce mieszamy mąkę ,mak , sodę i proszek.

Do mokrych składników dosypujemy suche ,dodajemy skórkę i wszystko mieszamy.

Przelewamy do keksówki ( u mnie aluminiowa ).

Pieczemy 40 minut w 170 stopniach.

Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy skórką pomarańczową.

SMACZNEGO !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.03.2017 18:58
na pewno pyszne
slodkieniebo 09.03.2017 12:34
Uwielbiam takie ciasta ! :)
agaK. 09.03.2017 09:33
Chętnie bym spróbowała.
Łukasz15 08.03.2017 22:25
Ciekawe połączenie
Edith85 08.03.2017 20:53
Smaczne ciacho
Wiktoria29 08.03.2017 20:44
fajny pomysł i połączenie
wwwiolka 08.03.2017 20:12
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak