Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź (marynowany) w paście jajeczno serowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie marynowane 2 podwójne płaty
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
ser żółty 100 gram
cebula biała 1 mała
majonez 2 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź (marynowany) w paście jajeczno serowej

Kroki postępowania

1
Jajka na twardo obrać i rozgnieść widelcem. Dodać starty na tarce ser.
Krok 1 - Śledź (marynowany) w paście jajeczno serowej  foto
2
Dodać posiekaną drobno cebulkę i majonez. Wymieszać.
Krok 2 - Śledź (marynowany) w paście jajeczno serowej  foto
3
Śledzia marynowanego brać ze skórki i pokroić na kosteczkę. Całość dokładnie wymieszać.
Odstawić do schłodzenia na 2-3 godziny.
Krok 3 - Śledź (marynowany) w paście jajeczno serowej  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak