Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z boczniakami po chińsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
boczniaki 250 gramów
imbir 3 cm
sos sojowy 3 łyżki
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 2 łyżeczki
czosnek 3 ząbki
marchew 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
olej rzepakowy 3 łyżki
papryczka chili 1 sztuka
skrobia ziemniaczana 2 łyżeczki

Dodatkowo:

makaron ryżowy
cebula dymka ze szczypiorkiem
kolendra

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z boczniakami po chińsku

Kurczaka, boczniaki i warzywa pokrój w paseczki. Olej rozgrzej w woku. Dodaj kurczaka i obsmaż, a następnie wlej sos sojowy. Dodaj starty imbir, posiekany czosnek, grzyby, paprykę czerwoną i chili, marchew oraz pieczarki. Dopraw przyprawą do dań chińskich. Przygotuj skrobię rozcieńczoną w wodzie. Przelej do woka i wymieszaj. Podawaj np. z makaronem ryżowym, pokrojoną dymką i kolendrą. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.03.2017 21:03
fajne danie
berys18 24.03.2017 12:03
wygląda bardzo smacznie
Agnieszka-87-25 23.03.2017 16:50
fajne danie
Ania321 23.03.2017 16:24
wygląda bardzo apetycznie :)
Wiktoria29 23.03.2017 15:52
zjadłabym....
adelajda 23.03.2017 15:49
dobry obiadek
Malinka 23.03.2017 13:16
Super przepis!
Wafelek2601 23.03.2017 10:37
Z chęcią zjem na obiad
Justi2401 23.03.2017 09:17
Pyszna propozycja na obiad :)
Iwusia 22.03.2017 23:02
smacznie to danie
Łukasz15 22.03.2017 23:00
Muszę wypróbować
MonikaW 22.03.2017 22:24
moje smaki
Renataj 22.03.2017 22:06
Apetyczne danie.
olkaaa 22.03.2017 21:15
muszę spróbować
w mojej kuchni 22.03.2017 20:41
apetyczne jedzonko
wyattearp 22.03.2017 19:58
smacznie wygląda
wwwiolka 22.03.2017 19:44
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak