Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser Chocapik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
masło 50 g
mleko 2 szklanki
płatki śniadaniowe 1 szklanka
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser Chocapik

Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Porcjami wlewamy do kieliszków. Z dwóch szklanej mleka odlewamy trochę mleka, resztę zagotowujemy. W pozostałym mleku rozrabiamy proszek budyniowy i gotujemy budyń. Studzimy. Do przestudzonego budyniu dodajemy miękkie masło, cukier puder do smaku i miksujemy na gładką masę. Masę budyniową wstawiamy do lodówki aby się schłodziła. Na zastygłą galaretkę wykładamy płatki - kulki czekoladowe. Na kulkach za pomocą łyżki lub szprycy umieszczamy schłodzony krem. Podajemy z dowolną dekoracją zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 21.03.2017 11:05
Bardzo dobry :)
Bernadeta1 21.03.2017 09:50
smaczny deserek
Róża1 21.03.2017 07:02
fajny deserek :-)
gusia1000 21.03.2017 00:10
Smaczny deser.
Mniam 20.03.2017 23:46
Moje dzieci byłyby zachwycone :D
halina17 20.03.2017 21:30
Dobry deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak