Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ryżowe z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ryżowa 100 g
jajko 1 sztuka
jogurt naturalny 180 g
cukier 36 g 2-3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier cynamonowy 1 łyżeczka
jabłko 200-300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ryżowe z jabłkami

Mąkę mieszamy z proszkiem i cukrem cynamonowym.
Jajko roztrzepujemy z cukrem i jogurtem, przelewamy do mąki.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Obrane jabłko kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ciasta.
Wszystko mieszamy, tak aby ciasto w całości pokryło jabłka.
Ciasto partiami wykładamy na dobrze ciepłą patelnię, krótko pieczemy z obu stron.
Ja piekłam bez tłuszczu, jak macie dobrą patelnię, też proponuję tak upiec.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.03.2017 16:57
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak