Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z ciastem francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

cebula biała 5 Szt
bulion warzywny 1 L
margaryna
Pieprz czarny mielony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ser żółty

Ciasto

ciasto francuskie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z ciastem francuskim

Cebulę podsmażyć na margarynie.
W garnku zagotować bulion i dodac podsmażoną cebulę, dodac resztę przypraw.
Zupę nalać do misek posypać startym serem i przykrywac wykrojonym ciastem francuskim. Zapiec w temperaturze 180° do momentu zarumienienia ciasta

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 15.03.2017 12:49
ciekawa ta zupa
w mojej kuchni 15.03.2017 09:56
same pyszności
Edita 15.03.2017 09:40
fajna zupka
jagoda5913 15.03.2017 00:11
fajna zupka
Krzysztof15 14.03.2017 19:51
super przepis
Marta1986 14.03.2017 19:27
apetycznie wygląda
agnieszka214 14.03.2017 17:21
Taka zupka jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak