Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po Japońsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 500 g,
majonez 4 - 5 łyżek
śmietana 18 proc 2 - 3 łyżki,
natka pietruszki 1 łyżka , poszatkowanej pietruszki
cebula czerwona 2 szt,
jajka ugotowane na twardo 4 szt,
groszek konserwowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po Japońsku

Filety śledziowe pokroić na kawałki,
Cebule obrać pokroić w kostkę,
Ogórek w plastry, jajka ugotować na twardo obrać i pokroić w ćwiartki,
Majonez połączyć ze śmietaną dodając poszatkowaną natkę pietruszki.
Na filetach śledziowych układać warstwami ;
cebule, ogórek ,jajka i groszek konserwowy, całość połać sosem majonezowym,
Udekorować według swojego uznania.

W razie konieczności sledze można wymoczyć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.03.2017 12:14
smaczny śledzik
Bernadeta1 16.03.2017 18:25
uwielbiam śledzie w każdym wydaniu, smaczne
Wiesława1 14.03.2017 19:36
Świetna propozycja
mysza75 14.03.2017 10:48
pyszny śledzik
gosia56 14.03.2017 10:23
pyszny śledzik;)
jan_mag 14.03.2017 09:50
Wygląda pysznie!
Aleksandra/Olcia 14.03.2017 09:12
oj zjadłabym
jagoda5913 14.03.2017 00:12
fajny przepis
bertpvd 13.03.2017 22:40
Ciekawy pomysł na rybę
Bożena Matuszczyk 13.03.2017 22:32
Dziękuję Wam za miłe komentarze.;)
gusia1000 13.03.2017 21:17
Pyszne śledzie.
halina17 13.03.2017 20:52
Bardzo lubię śledzia po Japońsku.
Krzysztof15 13.03.2017 20:25
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak