Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Postna grzybowa z grzankami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone ok10 kapeluszy
natka pietruszki 1/2 pęczka
cebula 1/2 szt
ziele angielskie ok2 kulki
marchew 2 szt średnie
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
śmietana 12% ok1/2 kubka
por 1/2 szt
pieprz
masło
mąka
sól
przyprawa uniwersalna
chleb kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Postna grzybowa z grzankami

Grzyby sparzyć i opłukać, dowolnie pokroić i poddusić na maśle. Dodać drobno pokrojoną cebulę i razem lekko podsmażyć.
Postawić do gotowania ok 2 1/2 litra wody i dodać obraną i pokrojoną marchew oraz podsmażone grzyby. Dodać przyprawy,por i gotować do miękkości grzybów. Na koniec dodać śmietanę i pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić do smaku. Można też zupę zagęścić mąką.
Kromki chleba najlepiej czerstwego posmarować lekko masłem, pokroić w kostkę i zrumienić na patelni.
Podawać z przygotowana zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 11.05.2017 19:17
Pyszna propozycja
ilka01 17.02.2017 16:18
super zupka :)
Iwusia 16.02.2017 23:02
fajna ta zupka
agnieszka214 16.02.2017 18:38
lubie apetyczne zupki
2milutka 16.02.2017 16:09
Apetyczna zupa ;)
Bożena Matuszczyk 16.02.2017 15:41
Bardzo fajna zupka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak