Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek z chrzanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wędzone 200 g
kiełbasa śląska 1 szt
zakwas na żur 1 szkl
cebula biała 1 szt
sól i pieprz 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: żurek z chrzanem

Kości gotujemy z liściem laurowym i zielem. Kiełbasę kroimy w pasterki. Smażymy z cebulą przekrojoną na pół. Dodajemy do wywaru. Następnie wlewamy zakwas. Doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy chrzan.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak