Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 główki
mięso mielone 250 g
cebula 1 szt
ryż 1 szkl
sos pomidorowy 0,5 l
sól i pieprz 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy, lekko solimy i ugniatamy. Ryż gotujemy na półtwardo. Kapustę wraz ryżem i mięsem łączymy.
Krok 1 - gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym foto
2
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Smażymy na niewielkiej ilości oleju.
Krok 2 - gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym foto
3
Dodajemy cebulkę do masy. Łączymy z bułką tartą.
Krok 3 - gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym foto
4
Z powstałej masy formujemy podłużne klopsy. Smażymy je ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy sosem pomidorowym i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut.
Krok 4 - gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.02.2017 09:09
pyszne jedzenie
Ada-Gaba 24.02.2017 13:47
na pewno bardzo pyszne
MonikaW 23.02.2017 22:48
same pyszności :)
Mniam 23.02.2017 22:06
Pyszne gołąbki :)
Wafelek2601 23.02.2017 17:46
Wyglądają przepysznie
Bernadeta1 23.02.2017 17:29
lubię takie, smaczne
w mojej kuchni 23.02.2017 16:06
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak