Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki drobiowe w marynacie i panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek ok1 łyżka
olej ok2 łyżki
Panierka:
jajko 1-2 szt
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
Dodatki:
sól
pieprz
olej
polędwiczki z kurczaka 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki drobiowe w marynacie i panierce

Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy dość mocno solą i pieprzem.

Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy olej i przyprawę i razem mieszamy. Dodajemy polędwiczki i obtaczamy w marynacie. Odstawiamy na 2-3 godz do lodówki.
Jedno duże jajko albo dwa mniejsze wybijamy i roztrzepujemy z mlekiem.
Polędwiczki panierujemy w jajku, bułce i smażymy na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 22.02.2017 00:02
Smakowite mięsko.;)
Beatris 21.02.2017 22:35
Pysznie przygotowane mięsko :)
bertpvd 21.02.2017 22:08
Pyszny obiad
IKrakowianka 21.02.2017 21:05
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak