Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielona łopatka z dodatkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 60 dag
jajko 2 szt
chleb czerstwy 3 kromki
cebula 2 szt
papryka czerwona ok 1/2 szt
natka pietruszki ok 1 pęczka
ketchup pikantny ok 2 łyżki
majeranek
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mielona łopatka z dodatkami

Chleb namoczyć w wodzie albo mleku i odcisnąć. Mięso zmielić, cebulę i natkę pietruszki drobno pokroić. Paprykę oczyścić i pokroić w małą kosteczkę.
Do mięsa mielonego wbić jajka, dodać przygotowane składniki wymieszać i doprawić przyprawami do smaku. Ilość przypraw można dodać wg swojego smaku.
Z masy formować kotleciki, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.02.2017 10:31
pyszny obiad :-)
Bożena Matuszczyk 04.02.2017 00:38
Super przepis na pyszny obiadek.;)
katarzynka455 03.02.2017 22:16
Dziękuję baaaardzo::))
IKrakowianka 03.02.2017 22:12
smacznie wyglądają
2milutka 03.02.2017 20:52
Apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak