Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rabarbarowe - serowe.
Składniki na ciasto zagnieść na jednolitą masę, zrobić kulkę owinąć folią spożywczą , włożyć na 50 - 60 min do lodówki.
2.
Po wyjęciu ciasto jeszcze raz zagnieść i rozwałkować
3.
Ciasto rozłożyć na wysmarowanej i oprószonej mąką blaszce wielkość blaszki 25/40 ponakładać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 min,
4
.W między czasie obrać i pokroić rabarbar, wymieszać z 150 gr cukru posypać cynamonem wymieszać powstały sok odcisnąć
5.
Ser wymieszać z jajkami, z resztą cukru i mąką ziemniaczaną, Na podpieczonym cieście poukładać rabarbar,a na wierzch rozsmarować masę serową.Pieczemy jeszcze 30 - 35 min w 180 st. Po upieczeniuwystudzeniu i ciasto posypujemy cukrem pudrem.