Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartaletka z duszoną cukinią i szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche 400 g
cukinia 1 szt
szpinak świeży 2 garście
natka pietruszki 1/2 szt
mozzarella w kulce 1 szt
olej kokosowy
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
sól i pieprz
pasta curry 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletka z duszoną cukinią i szpinakiem

Ciasto rozwałkowuję. Następnie wycinam okręgi tak by pasowały do foremek. Ja użyłam czterech. Następnie cukinię obieram i kroję w drobną kostkę. Szpinak myję, pietruszkę siekam bardzo drobno.

W garnku o grubym dnie rozgrzewam olej kokosowy następnie dodaję cukinię. Kolejno dodaję pieprz, sól, czosnek granulowany oraz 3 łyżki sosu sojowego a następnie dodaję 2 łyżki curry.

Całość smażę co jakiś czas mieszając. Następnie wlewam ok 100 ml wody i dodaję szpinak oraz natkę pietruszki. Duszę aż woda wyparuje. Farsz studzę. Do foremek gdzie jest ciasto kładę porwaną mozzarelle a następnie farsz. Na koniec posypuję na wierzch jeszcze raz mozzarellą.

Piekę w 200 stopniach ok 30 min. Podaję z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynkag 03.02.2017 07:16
Brzmi i wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak