Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka zapiekana z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos kurkowy

kurki 0,5 kg
boczek wędzony 0,25 dag
cebula biała 2 szt
śmietana 18 proc 1 szt
sól i pieprz do smaku

mięso

pierś z kurczaka 1 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka zapiekana z kurkami

mięso umyć. Pokroić w plastry przyprawić z obu stron. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Boczek pokroić w kostkę podsmażyć dodać pokrojoną cebulę. Smażyć do miękkości. Dodać oczyszczone kurki smażyć kilka minut i dodać śmietanę.
Gotowym sosem zalać mięso. Piec w temp. 180 stopni przez około 30. Na końcu dodać starkowany ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 23.01.2017 17:01
smaczne danie
halina17 22.01.2017 18:48
Dobra zapiekanka.
w mojej kuchni 22.01.2017 16:23
dobre jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak