Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i ciecierzycą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 200 gram
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
suszone pomidory 1 słoik
cieciorka konserwowa 1 puszka
papryka czerwona 2 sztuki
szczypiorek pęczek
olej lniany 4 łyżki
ziarna sezamu 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z tuńczykiem i ciecierzycą

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, szczypiorek drobno siekamy. Pomidory suszone odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki, ciecierzycę i tuńczyka odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy prażone ziarenka i olej lniany, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 26.01.2017 21:30
Rewelacyjny pomysł na przepyszną sałatkę:)
Wiktoria29 26.01.2017 21:07
fajne połączenie składników
IKrakowianka 26.01.2017 20:59
super sałatka
bertpvd 26.01.2017 20:26
przepiękna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak