Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaniec francuski z mięsem i warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pierś z kurczaka 1-2 szt
warzywa mrożone 1 opakowanie
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaniec francuski z mięsem i warzywami

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka i usmażyć lekko na patelni. Mrożone warzywa na patelnię (1 opakowanie) usmażyć i doprawić do smaku. Warzywa wymieszać z kurczakiem. Wyłożyć farsz na środku ciasta francuskiego. Boki ciasta naciąć w paski i zawinąć naprzemiennie na górze ciasta.
Wstawić do piekarnika na 180 st. C. i piec ok (30 min) do momentu upieczenia się ciasta francuskiego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.02.2017 10:36
na pewno smakuje wspaniale
Justyna Jussstiii 18.01.2017 20:59
Wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak