Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
skrzydełka kurczaka 2 sztuki
woda 2 litry
marchewka 3 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
ogórki konserwowe 6 sztuk
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
śmietana 18 proc 1/4 szklanki
mąka 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, zalać wodą. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Gotować. Marchewkę obrać, pokroić, dodać i gotować dalej.
Krok 1 - Zupa ogórkowa foto
2
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Krok 2 - Zupa ogórkowa foto
3
Dodać do zupy i gotować do miękkości.
Krok 3 - Zupa ogórkowa foto
4
Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 4 - Zupa ogórkowa foto
5
Dodać ogórki do zupy pod koniec gotowania. Następnie dodać przyprawy.
Krok 5 - Zupa ogórkowa foto
6
Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do zupy i gotować jeszcze przez kilka minut. Dodać pokrojoną natkę pietruszki.
Krok 6 - Zupa ogórkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 20.01.2017 10:16
moja ulubiona zupa
IZABELA29 15.01.2017 15:50
Nardzp taką lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak