Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

carpaccio włoskie z wołowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 40 dag
pieczarki małe 6 szt
kapary 2 łyżki
seler naciowy 1 łodyga
sok z cytryny
oliwa
sos sojowy
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: carpaccio włoskie z wołowiny

Mięso (najlepiej lekko zamrożone) umyć, osuszyć i pokroić na cieniutkie plasterki. Na każdym plasterku położyć umytą pieczarkę, skropioną sokiem z cytryny i pokrojoną w płatki, kilka kawałków selera naciowego i 2-3 kapary. Całość skropić sosem sojowym i oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Tak przygotowane plasterki mięsa zwinąć w ruloniki, ułożyć na półmisku i przybrać zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak