Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z cukinia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 100 gram
cukinia 1 sztuka
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
kabanos 3 sztuki
cebula 0,5 czerwonej
ser feta 80 gram
orzechy nerkowca garść
oliwa
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z cukinia

Rukole przepłukujemy i dokładnie osuszamy.
Cukinię kroimy w plasterki około 0,4-0,5 cm. Tak przygotowane plasterki układamy koło siebie na patelni grillowej. Oprószamy świeżo mieloną solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i obsmażmy z dwóch stron. Czynność powtarzamy, gdyż całej cukinii nie umieścimy od razu na jednej patelni. Gotową studzimy.
Kabanosy kroimy pod skosem na odcinki około 1- 1,5 cm.
Cebule kroimy w piórka. Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrawamy każdy na 2- 4 części w zależności od ich wielkości. Ser feta kroimy w kostkę.
Tak przygotowane składniki oraz orzeszki układamy naprzemiennie na przygotowanych talerzach, półmiskach. Przed podaniem całość skrapiamy oliwą z oliwek i oprószamy przyprawami. Podajemy!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2017 10:59
Dobre jest to.
Iwusia 25.12.2016 00:00
smaczna ta sałatka
benka 24.12.2016 20:10
Pyszna sałatka
ilka01 24.12.2016 13:58
wygląda super :)
Edith85 24.12.2016 07:53
Smakowita sałateczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak