Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona z selerem i jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 20-25 dag
seler konserwowy 2/3 szkl
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
cebula 1/2 szt
jabłko 1 szt
sok z limetki 2 łyżki
majonez light 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Surówka to niezbędny dodatek do dania z mięsem. Z czerwonej kapusty z jabłkami i selerem jest bardzo smaczna i szybka do przygotowania.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona z selerem i jabłkami

Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć. Seler i kukurydzę osączyć z zalewy. Cebulę drobno posiekać.

Jabłko zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z limonki.

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 15.12.2016 09:58
Uwielbiam takie surówki :)
anka1988 14.12.2016 21:27
Fajna odmiana dla czerwonej kapusty
paulina2157 14.12.2016 20:21
wygląda pięknie i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak