Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron dyniowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 2
puree z dyni 1/3 szklanki
sól 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron dyniowy

W misce połącz ze sobą mąkę i sól. Dodaj jajka i puree dyniowe. Ciasto przełóż na stolnicę posypaną mąką i zagnieć ciasto. Gotowe ciasto podziel na 4 części. Każdy kawałek rozwałkuj i zawiń w rulon i pokrój na makaron.
Makaron rozkładamy na stolnicy,desce itp i suszymy przez kilka godzin. Gotowy makaron możecie ugotować lub zamrozić i użyć innym razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 26.12.2016 09:17
fajny pomysl
Ada-Gaba 15.12.2016 19:19
fajny przepis
adelajda 14.12.2016 17:33
ciekawy pomysł
asiatok 14.12.2016 13:59
Interesująca propozycja!
Ewa Wojtaszko 14.12.2016 10:51
zgadzam się :)
Madzai 14.12.2016 09:01
Domowy najlepszy :)
Jadwiga/Jaga85 14.12.2016 08:40
Bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak