Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa biała 1 duża sztuka
kapusta włoska 4 liście
cebula 1 mała sztuka
jabłko 1 mała sztuka
por wg uznania
papryka czerwona 1/2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
olej do smażenia 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej

Kroki postępowania

1
Umyte liście kapusty włoskiej sparzyć w osolonej wodzie przez 5 minut.
Odsączyć i wystudzić.
Krok 1 - Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej foto
2
Na gorący olej wrzucić starte jabłko oraz drobno pokrojone cebulę i pora.
Mieszając ,przesmażyć przez kilka minut.Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej foto
3
Na liść kapusty nałożyć białą kiełbasę i oprószyć słodką czerwoną papryką.
Kiełbasę owinąć liściem kapusty.
Krok 3 - Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej foto
4
Na kolejny liść kapusty, nałożyć przesmażone jabłka z warzywami.
Następnie ułożyć zawiniętą kiełbasę i ponownie zrolować liść kapusty.
Krok 4 - Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej foto
5
Ostatnią warstwę będą tworzyć 2 liście kapusty,na które rozkładamy paski czerwonej papryki.Nakładamy wcześniej owiniętą kiełbasę i ponownie całość rolujemy.
Krok 5 - Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej foto
6
Całość zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do foremki do pieczenia.
Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 150 C ,na okres 50 minut.
Krok 6 - Polska biała kiełbasa w kapuście włoskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.04.2017 13:01
oryginalny pomysł
Laila2786 19.02.2017 21:27
wygląda smakowicie
Diana Rusiłowicz 11.02.2017 00:38
Rewelacja!
hanbes 28.01.2017 08:38
Nooo super, z takim przepisem się jeszcze nie spotkałem a chyba warto. "Zabieram" go do moich ulubionych :-)
adelajda 14.01.2017 16:19
Prosto i smacznie
anulka69 28.12.2016 15:53
ciekawy pomysł
paniusiaewa 15.12.2016 19:40
Całkiem nowa wersja starych gołąbków.
ania2610 24.11.2016 13:09
prawdziwy rarytas :)
Beatris 24.11.2016 09:59
Chętnie bym zjadła, wygląda pysznie :)
Barbara13 23.11.2016 22:55
bardzo ciekawy przepisik
Ada-Gaba 23.11.2016 20:31
smaczna kolacyjka
bertpvd 23.11.2016 20:14
super pomysł
benka 23.11.2016 20:10
Smaczna propozycja.
Wafelek2601 23.11.2016 19:40
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak