Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
orzechy włoskie 2 garście łuskanych
zielona cebulka 1/2 pęczka
majonez 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Jeśli nie mamy blendera jajka można zmielić w maszynce do mielenia mięsa.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z orzechami

Kroki postępowania

1
Orzechy bardzo drobno posiekać.

Krok 1 - Pasta jajeczna z orzechami foto
2
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, zmiksować w blenderze.
Krok 2 - Pasta jajeczna z orzechami foto
3
Do jajek dodać orzechy oraz drobno posiekaną zieloną cebulkę.
Krok 3 - Pasta jajeczna z orzechami foto
4
Dodać majonez.
Krok 4 - Pasta jajeczna z orzechami foto
5
Dodać do smaku sól i świeżo zmielony pieprz.

Krok 5 - Pasta jajeczna z orzechami foto
6
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Pastę odłożyć do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły.
Krok 6 - Pasta jajeczna z orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 23.11.2016 07:48
jeszcze nie jadłam, ale chętnie spróbuję
KORAL 02.11.2016 18:30
Smaczna pasta :)
Renata9 01.11.2016 22:39
Ciekawa pasta
ilka01 01.11.2016 17:17
super pasta :)
w mojej kuchni 01.11.2016 15:07
pyszne jedzonko podano
Stenka 01.11.2016 14:56
jak z orzechami to już lubię
RenataZ-et 01.11.2016 11:07
uwielbiam taką pastę do pieczywa
gosia56 01.11.2016 11:04
na pewno smaczna pasta;)
adelajda 01.11.2016 09:34
Ciekawe połączenie :)
Futka 01.11.2016 08:21
Pożywna i bardzo smakowita pasta :D
Motorek 01.11.2016 08:02
uwielbiam takie pasty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak