Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe talary ziemniaczane z patelni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 800-900 g
smalec 1-2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe talary ziemniaczane z patelni

Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w talarki - około 3 mm. (nie za cienko bo się porozpadają)
Na patelni roztapiamy smalec, następnie wrzucamy ziemniaki, oprószamy solą morską oraz słodką papryką.
Talarki smażymy na średnim ogniu pod przykryciem, co pewien czas przewracając podpiekając wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 15.11.2016 08:37
smaki dzieciństwa
olkaaa 14.11.2016 09:56
bardzo fajne
Konczi 14.11.2016 08:25
Ja również nie robiłam dawno, córce się przypomniało, jednak nie ten rodzaj ziemniaków miałam by były idealne ale córcia zadowolona zjadła ze smakiem :)
Konczi 14.11.2016 08:24
też lubię tak podsmażyć ... :D
Patrycja33 13.11.2016 21:20
smaki mojego dzieciństwa:-) dawno już takich nie jadłam
kd045 13.11.2016 21:09
super przepis !
magdow 13.11.2016 21:00
smaczne danie ;)
Renataj 13.11.2016 20:50
Uwielbiam :) Dokładnie moje smaki: też podsmażam na smalcu i bardzo mocno podsmażam /prawie że przypalam:)/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak