Przepis i sposób przygotowania na: Krem ziemniaczano-porowy z tymiankiem
Kroki postępowania
Na każdą porcję wykładamy po pół łyżeczki śmietany i mieszamy, wierzch posypujemy pokrojonym serem.
por (biała część) | 150 g |
cebula biała | 1 sztuka |
olej | 2 łyżki |
ziemniaki | 500 g |
woda | 800 ml |
Tymianek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
sól i pieprz | do smaku |
śmietana | 36% 2 łyżeczki |
ser pleśniowy niebieski | 3 łyżeczki (drobno pokrojonego) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: