Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Podstawowe składniki:

filet z mintaja 10 płatów
tłuszcz do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Panierka:

mąka pszenna 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 szklanki
jajko 2-3 sztuki

Zalewa:

ocet 10 % 3/4 szklanki
woda 4 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 6 łyżeczek
cukier kryształ 5 łyżeczek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Porada

Można wykorzystać każdy inny rodzaj ryby.

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w occie

Kroki postępowania

1

Filety mintaja rozmrozić. Pokroić na kawałki około 5 cm. Posolić.

Krok 1 - Mintaj w occie foto
2
Każdy kawałek opanierować w mące, jajku i tartej bułce.
Krok 2 - Mintaj w occie foto
3
Filety usmażyć.
Krok 3 - Mintaj w occie foto
4
Sporządzić zalewę z podanych składników - zagotować. Usmażone filety układać najlepiej w glinianym garnku, jeden obok drugiego, zalać zimną zalewą.
Krok 4 - Mintaj w occie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hanbes 05.11.2016 19:30
Dzięki za ten przepis, nigdy tak nie przyrządzałem ryb a uwielbiam ryby opiekane :))
Linka2107 04.11.2016 21:40
bardzo dobry :)
IZABELA29 02.11.2016 12:55
Bardzo smaczna
Habibi 02.11.2016 10:07
Dawno nie jadłam marynowanej rybki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak