Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka ze szpinakiem w sosie śmietanowo-ziołowym
2. Szpinak wrzucamy do garnka, podlewamy 5 łyżkami zimnej wody. Przykrywamy garnek i dusimy na wolnym ogniu, często mieszając, aż się rozmrozi. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażoną polędwiczkę, mieszamy. Wlewamy śmietankę, dodajemy serek topiony, mieszamy, aż całkiem się rozpuści. Dodajemy zioła i dusimy na wolnym ogniu przez około 5-7 minut aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem. Smacznego!
3. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażoną polędwiczkę, mieszamy. Wlewamy śmietankę, dodajemy serek topiony, mieszamy, aż całkiem się rozpuści. Dodajemy zioła i dusimy na wolnym ogniu przez około 5-7 minut aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem. Smacznego!