Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki wołowe ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

polędwica wołowa 50 dag
boczek wędzony 30 dag
śliwki suszone 20 szt
pieczarki 20 szt
papryka zielona 3 szt
cebula czerwona 3 szt
oliwki zielone Smak 20 szt
sól i pieprz

marynata

ząbek czosnku 3 szt
Musztarda miodowa Prymat 1/3 szkl
olej 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki wołowe ze śliwkami

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Przygotować marynatę: podane składniki połączyć, wymieszać, włożyć mięso i odstawić na 2 - 3 godz.
Pieczarki oczyścić, opłukać, większe przekroić na pół. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w grube plastry.
Zamarynowane mięso nadziewać na szpadki na przemian z pozostałymi składnikami. Piec na ruszcie, na rumiano, stale przekręcając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak