Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszkowiaki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 2 woreczki
cebula 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
wywar grzybowy 1 litr
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszkowiaki

Kasze ugotować wg przepisu na opakowaniu w wywarze grzybowym.
Cebulę obrać i pokroić w piórka albo drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i zrumienić lekko cebulę.
Cebule zebrać, dodać do kaszy, a olej zostawić.
Do kaszy dodać też dwie łyżki tartej bułki i wbić jajka.
Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.

Z masy formować małe kotleciki, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju zmieszanym z olejem od cebuli.
Kotleciki smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 16.10.2016 21:23
ciekawe kotlety :)
MonikaW 13.10.2016 17:37
moja mam robiła podobne
Łukasz15 13.10.2016 17:03
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak